Beleef een Weekend Vol Nieuwe Klassieke Muziek in Almere!

Komend weekend is een feest voor liefhebbers van klassieke muziek! Zaterdag 15 juni is de Dag van de Componist, een prachtig initiatief van New Music NOW. Op deze bijzondere dag rijdt een trein vol musici door Nederland en brengt in verschillende steden de muziek van lokale stadscomponisten tot leven.

Stationsconcert met Renske Vrolijk in Almere

In Almere wordt het extra speciaal! Renske Vrolijk is voor één dag de stadscomponist van Almere. Haar compositie “Droomstad”, opgedragen aan Almere, wordt uitgevoerd tijdens een gratis toegankelijk Stationsconcert. Kom zaterdag 15 juni naar station Almere Centrum en geniet van 10:15 tot 11:20 uur van deze bijzondere muziekervaring.

Wil je meer weten over Renske Vrolijk en haar inspiratie voor “Droomstad”? Lees dan het interview met Renske Vrolijk en ontdek het verhaal achter haar compositie.

Het Groene Geheim Festival

Maar dat is niet alles! Op 16 juni wordt “Droomstad” opnieuw uitgevoerd op het Groene Geheim Festival in Almere. Dit nieuwe festival heeft een programma vol nieuwe muziek en biedt een prachtige gelegenheid om meer te genieten van Renske’s werk en andere muzikale hoogstandjes. Voor meer informatie over het festival, bezoek de website van Het Groene Geheim.

Win Kaartjes voor het Kinderconcert “De Neus”

Als kers op de taart kun je kans maken op kaartjes voor de première van Renske’s kinderconcert “De Neus” (6+) op 3 november, uitgevoerd door musici van het Concertgebouworkest. Stichting Ouder en Kind geeft 2 kaartjes weg aan een ouder en kind die deze bijzondere ervaring niet willen missen. Wil je meedoen? Stuur je motivatie naar info@sokalmere.nl. De deelnemers worden door middel van loting gekozen. Succes!

Tot Zaterdag!

Markeer 15 en 16 juni in je agenda en kom naar Almere voor een weekend vol nieuwe klassieke muziek. Het wordt een onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen. We hopen je daar te zien!