2) 15 april komt 2TurvenHoog Festival naar het Arnhemplein 

Zaterdag 15 april vindt er een bijzondere (gratis) voorstelling plaats op het Arnhemplein “Expo-oH!”!  
“Expo-oH!” is een interactieve kijk-doe-luister-bouw-tentoonstelling van het Belgische gezelschap NAT GRAS. Verzamelen bij ontmoetingscentrum BuurtSuper (Doetinchempad 27). Ze spelen twee keer: om 11 uur en 15 uur. Welkom! 
 
2Turvenhoog Festival is het avontuurlijkste kunstenfestival voor iedereen tussen 0 – 6 jaar én volwassenen. Tussen 10 t/m 16 april 2023 voor de 24e keer in Almere met diverse voorstellingen uit binnen- én buitenland. Mis het niet! 

https://2turvenhoog.nl/voorstelling/expo-oh

3) NL Doet 

Vrijdag 10 maart en zondag 12 maart heeft het Ouder en Kind Festival meegedaan aan de landelijke vrijwilligersactie NL Doet van het Oranje Fonds.

Afgelopen vrijdag hebben wij samen met een aantal vrijwilligers onze opslag weer helemaal tip top netjes gemaakt.  

Op zondag was er een workshop onder leiding van Daya Maduro Artistry. Ouders en kinderen hebben prachtige hoofdtooien gemaakt, in Caribische Carnaval stijl, als voorbereiding voor het Ouder en Kind Festival. Het waren geslaagde NL Doet dagen! 

Dank aan Daya Maduro, Kleur in Cultuur en alle deelnemers en vrijwilligers!

4) Mooie samenwerking van moeders met kinderen 

Elke vrijdagochtend tussen 10.00 -12.00 uur komen ouders met hun kinderen in de leeftijd van 0-3 jaar naar de ontmoetingscentrum BuurtSuper (Doetichempad 27) om samen te spelen en spelenderwijs te leren. Andere ouders (uit de buurt) met kleine kinderen ontmoeten is gezellig en nuttig. Er wordt kennis gemaakt met elkaar, gespeeld, ouders wisselen tips uit.  

Op de foto een prachtig kerststukje gemaakt voor Loes als dank voor haar enorme inzet van afgelopen jaar!!! Een mooie samenwerking van de moeders met de kids.  
 
Ouder en Kind Inloop (OKI) is een buurtinitiatief in Almere Stedenwijk (Midden). Loes van Zoen is al jaren de coördinator van OKI in de BuurtSuper. OKI is een onderdeel van Stichting Ouder en Kind.

https://buurtsuperstedenwijk.nl/ 

5) Onze Ingrid als inspiratie

Ingrid Brokx, secretaris van het Ouder en Kind Festival is al jaren betrokken bij opgroeien in Stedenwijk als jeugdverpleegkundige bij het consultatiebureau. Ingrid was als jeugdverpleegkundige een enorme steun voor veel gezinnen in de wijk.  
Vanuit haar visie stimuleert ze ouders en kinderen samen te werken en verbindt ze gezinnen zonder sociaal netwerk met hulpverleners en andere gezinnen in de buurt. Zij was al vroeg betrokken bij de organisatie van het Ouder en Kind festival, omdat ze de verbinding tussen ouders en kinderen centraal stelt tijdens en buiten haar werk. 

Ingrids werkwijze is een inspiratie voor velen, hierom het verhaal dat Ingrid heeft gedeeld op de website van Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, ter inspiratie voor iedereen: https://www.ncj.nl/inspiratie/de-verpleegkundig-specialist-als-verbinder/